Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-губернатор скаржиться, що Кінах вимагав від нього "закрити рот"

Середа, 9 листопада 2005, 19:42

Екс-глава Луганської області Олексій Данілов заявляє, що секретар Ради нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах зацікавлений у продажі акцій ЗАТ "Азот".

Про це Данілов сказав у середу в Києві на прес-конференції у зв'язку з його відставкою з посади голови Луганської облдержадміністрації.

Данілов заявив, що через два дні після завершення президентських виборів і перемоги на них Віктора Ющенка 60% акцій підприємства пішли з власності держави. "Коли я підняв це питання, то Кінах особисто наполягав на тому, щоб я закрив рот і в це питання не втручався", - сказав він.

За словами колишнього глави області, він говорив про продаж акцій "Азоту" і на засіданнях Кабміну. Він не виключив також, що посада глави Луганської області може зайняти представник очолюваної Кінахом Партії промисловців і підприємців.

Говорячи про корупційні дії в Луганській області, Данілов повідомив, що з 2000 по 2004 рік у шахтарів Луганської області було украдено 52,5 млн. тонн вугілля, на суму близько 10 млрд. грн.

За його словами, до цього причетне одне з одеських підприємств, керівника якого Данілов не став називати. У той же час екс-глава області підкреслив, що до нього "чартерами прилітали" депутати, які просили його не втручатися в цю ситуацію.

Він також повідомив, що направив лист у РНБО, де вказав на факти, пов'язані з продажем вугілля, що скуповується по 6 копійок за тонну вугільної маси, а далі підприємство-перекупник продає його по 280 грн. за тонну.

Як повідомлялося, американська компанія Worldwide Chemical LLC у жовтні 2004 року виграла конкурс з вибору інвестора-співзасновника ЗАТ, створюваного в процесі санації підприємства, і вже перерахувала $60 млн. на рахунок оплати своїх 60% акцій.

Відповідно до прийнятого 17 березня 2005 року рішення Печерського райсуду Києва, ЗАТ "Азот" має повернути цілісний майновий комплекс, переданий як внесок у статутний фонд ЗАТ. Worldwide Chemical LLC заперечує це рішення суду.

Перший віце-прем'єр Кінах у липні повідомив, що найбільш ймовірним шляхом вирішення конфлікту стане укладання мирової угоди з інвестором, що погодився поступитися контрольним пакетом акцій ЗАТ державі. При цьому Кінах оцінив роботу інвестора як ефективну.

У той же час Кабінет міністрів 9 серпня доручив Мін'юсту і Мінпромполітики невідкладно виконати рішення суду. У п'ятницю, 2 вересня, СДПП заявило про повернення його потужностей під контроль держави і переході його під керівництво Ляхова.

У свою чергу, у прес-службі ЗАТ повідомили, що Стахановський міський суд 8 липня визнав правомірність створення і законність державної реєстрації "Сєвєродонецького об'єднання "Азот".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
17:06
В якій європейській країні діти найбільше зловживають алкоголем – дослідження
Усі новини...