Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не вистачає демократії

Середа, 9 листопада 2005, 21:03

В Україні необхідно створити інститути, які гарантували б стабільність демократії та верховенства права, вважає президент Віктор Ющенко.

Про це він заявив під час засідання Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права в Україні, повідомляє прес-служба президента.

Президент, зокрема, підкреслив, що Україна, вступаючи до Ради Європи зобов'язалася дотримуватися загальноєвропейських ідеалів та принципів: плюралістичної демократії, верховенства права та захисту прав і свобод людини.

Він нагадав, що Україна "чітко й однозначно проголосила стратегічний курс на євроінтеграцію та входження у майбутньому до Європейського Союзу".

"І якщо у сфері економіки та адаптації законодавства до законодавства ЄС зроблені значні кроки, то з виконанням вимог першого Копенгагенського критерію набуття членства в ЄС, а саме – досягнення Україною такого рівня розвитку, коли у нас буде запроваджено необхідні інститути, які гарантують стабільність демократії, верховенство права та захист прав людини - існують певні складнощі", підкреслив президент.

Ющенко також відзначив, що реформування системи права та владних інституцій має завершитися "не пізніше, як через три-чотири роки".

За словами Ющенка, перед Національною комісією стоїть важливе "двоєдине" завдання: сприяти прискоренню виконання зобов’язань, пов’язаних зі членством України у Раді Європи та виконанню відповідних положень Плану дій "Україна – Європейський Союз".

Ющенко нагадав, що на сьогодні Україною підписано та ратифіковано лише 47 конвенцій із усієї "конвенційної спадщини Ради Європи", яка нараховує 199 договори Ради Європи.

У заході взяли участь міністр юстиції Сергій Головатий, перший заступник міністра закордонних справ Антон Бутейко, представник України у Комісії ООН з прав людини Володимир Василенко, голова СБУ Ігор Дріжчаний, голова комітету по боротьбі з оргзлочинністю Володимир Стретович тощо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування