Литвин скаржиться, що на нього переводять "страшилки"

Четвер, 1 грудня 2005, 13:37

Голова Верховної Ради Володимир Литвин просить уряд вести чесну дискусію з суспільством і закликає до співпраці з парламентом.

Про це він сказав у четвер, зауваживши, що зробив усе можливе, щоб налагодити співпрацю парламенту з урядом під час розгляду звіту Кабміну.

"Якою буде співпраця - подивимось далі. Я міг поставити пропозиції, які звучали, і ви знаєте, які настрої були в сесійній залі", - сказав спікер, маючи на увазі те, що під час розгляду звіту пропонувалось визнати роботу уряду незадовільною.

За словами Литвина, він не бажає, щоб Верховну Раду звинувачували у дестабілізації роботу уряду.

"Я думаю, що це пробудить розуміння, що потрібно спільно працювати, а не спілкуватися з парламентом листами та через ЗМІ і не давати необґрунтовані документи, говорячи, що це останній компроміс, на який погоджується уряд", - сказав спікер.

Він також зауважив, що необхідно відверто розповісти суспільству про внесення урядом законів про призупинення пільг ветеранам, чорнобильцям, дітям війни і намагання приховати це у проекті держбюджету.

"Хай публічно скаже. Я думаю, треба серйозно вести дискусію з суспільством. Тоді проголошували – проголосуємо, візьмемо владу, потім якось розберемось – проголосували, взяли владу, а тепер не хочуть виконувати обіцянок і перекидають це на парламент", - наголосив спікер.

Водночас, за словами Литвина, "зрозуміло, що всі хочуть іти на вибори і знайти, на кого перевести страшилки". "Але це не вдасться зробити", - додав він.

Як відомо, у четвер Верховна Рада заслухала звіт прем'єр-міністра Юрія Єханурова щодо проблемних питань соціально-економічного розвитку України в поточному році та прогнозування подальшого розвитку України на 2006 рік.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування