За 1150 гривень по телефону можна буде розповідати секрети

Четвер, 1 грудня 2005, 16:48

Департамент спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформації СБУ розробив тарифи на послуги конфіденційного мобільного зв'язку.

Про це йдеться в розробленому департаментом проекту змін і доповнень до граничних тарифів на послуги конфіденційного зв'язку, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

Відповідно до проекту, граничний тариф за підключення до спеціальної мережі мобільного зв'язку Національної системи конфіденційного зв'язку встановлений на рівні 960 гривень (без врахування ПДВ) для органів державної влади і державних підприємств, 1 142,86 гривень – для інших юридичних і фізичних осіб.

Щомісячна плата за користування послугами захисту інформації в спецмережі – 677,34 і 806,13 гривень відповідно.

Плата за зміну ключових даних в абонентському терміналі спеціального мобільного зв'язку з функціями криптографічного захисту інформації встановлена на рівні 510,37 і 607,59 гривень.

Щомісячна плата за користування абонентським терміналом, що підключений до спеціальної мережі мобільного зв'язку, – 292,25 і 374,93 гривні.

СБУ приймає пропозиції і зауваження до проекту до 8 грудня.

Як повідомлялося, 24 вересня Кабінет Міністрів доручив СБУ створити спеціальну мережу мобільного зв'язку Національної системи конфіденційного зв'язку.

Раніше СБУ планувала запустити пілотну мобільну частину системи конфіденційного зв'язку в першому півріччі 2004 року.

Планувалося використовувати єдину номерну ємність для мобільного і телефонного конфіденційного зв'язку для державних органів України. Запланована кількість номерів складала близько 8 тис. для мобільної і стільки ж для стаціонарної систем.

Оператор мобільного зв'язку компанія "Київстар" вела переговори з СБУ про будівництво мобільної частини системи, а інтернет-провайдер "Інфоком" планував побудувати стаціонарну систему передачі даних і телефонного конфіденційного зв'язку.

У січні 2002 Верховна Рада дозволила створення системи конфіденційного зв'язку, прийнявши відповідний закон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування