Давидович не може розібратися з Мельниченком самотужки

Четвер, 1 грудня 2005, 19:37

Центральна виборча комісія найближчим часом розгляне питання про реєстрацію екс-майора держохорони Миколи Мельниченка депутатом за списком Соцпартії.

Про це заявив голова ЦВК Ярослав Давидович, повідомляє у четвер УНІАН.

Давидович сказав, що в середу ввечері, 30 листопада, до ЦВК надійшла постанова Верховного Суду про відміну його ж рішення від 2002 року, яким була підтверджена законність зняття Мельниченка з реєстрації кандидатом в депутати.

Давидович відмовився давати будь-які коментарі, підкресливши, що рішення з даного питання комісія має ухвалити колегіально.

Як повідомлялося раніше, колишній майор держохорони Мельниченко, який останніми роками перебував у США, де одержав статус політичного біженця, 30 листопада прилетів в Україну.

На парламентських виборах 2002 року Мельниченко був включений у виборчий список СПУ під №15. 26 січня 2002 року ЦВК відмовила йому в реєстрації кандидатом в депутати.

Це рішення СПУ оскаржила у Верховному Суді, проте він своїм рішенням від 8 лютого 2002 року залишив скаргу соціалістів без задоволення, а вказану постанову ЦВК чинною.

Згадану постанову ЦВК і рішення ВС Мельниченко 23 квітня 2002 року оскаржив в Європейському суді з прав людини, і Європейський суд 19 жовтня 2004 року підтвердив дискримінаційний характер дій українських органів влади, в результаті яких Мельниченко був позбавлений права на реєстрацію.

14 липня 2005 року ВС на виконання висновку Європейського суду ухвалив рішення на користь Мельниченка, проте ЦВК постановою №138 від 28 жовтня 2005 року "Про виконання рішення Верховного Суду України від 14 липня 2005 року" знову відмовила в задоволенні заяви Мельниченка.

21 листопада голова Соцпартії подав офіційне звернення в ЦВК з проханням зареєструвати Мельниченка кандидатом в депутати за списком СПУ на виборах 31 березня 2002 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News