Мельниченко хотів убити Кучму, але потім вирішив його записати

Четвер, 1 грудня 2005, 19:56

Екс-майор управління держохорони Микола Мельниченко продовжує наполягати на тому, що ніхто не замовляв йому записів розмов у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Інтер у четвер ввечері.

"Я сказав – жодна країна, жодна спецслужба, ні юридична, ні фізична особа не просив, не наказував документувати злочини Кучми. Це рішення я приймав самостійно, виконуючи свій громадянський обов'язок і обов'язок як офіцера. І я це зробив", - заявив Мельниченко.

Він також розповів, що ще не був на допиті в Генпрокуратурі.

На питання, що саме штовхнуло його на те, щоб робити записи в кабінеті президента, Мельниченко відповів:

"Це не було за одну секунду, таке рішення. Це був процес еволюції, еволюції людини офіцера, який складав присягу захищати свою країну, і який прийшов у цю службу. Коли він побачив реальну картину, що є в адміністрації президента, біля Кучми, і те, що робиться в країні, він прийняв таке рішення".

"Я пам'ятаю той день, коли я думав, чи убити Кучму, чи ні, чи звільнити країну від такої людини. І я все-таки таки прийняв рішення задокументувати його злочини, щоб було покарання", - заявив Мельниченко.

Він також заявив, що Кучма давав наказ на убивство екс-депутата Олександра Єльяшкевича.

"Я заявляю, що є Єльяшкевич, і Кучма давав наказ на убивство цього депутата. У Кучми був мотив – він ґрунтувався на тому, що такі люди як Єльяшкевич, як Гонгадзе, заважали злочинам Кучми, що були спрямовані на те, щоб обікрасти країну. І до речі, родина Кучми має 8 мільярдів доларів", - сказав Мельниченко.

На питання, чому ж він не попередив журналіста Георгія Гонгадзе про замах на його життя, який готувався, Мельниченко відповів:

"Претензії може пред'явити Гонгадзе, Єльяшкевич. Тому що це питання ставиться з метою, щоб сказати, що хтось прослухував, він міг теоретично убити. Питання ставиться в тому ракурсі, що Кучмі не було сенсу убивати журналіста і давати такий наказ".

"Я завжди ставлю питання – хлопці, Кучма – убивця і доказ цього – це справа Єльяшкевича. І всі ці піар-технології, придумані адвокатами Кучми, вони розсипаються тільки тоді, коли йдуть злочини Кучми в комплексі. І перша справа, це справа Єльяшкевича", - сказав Мельниченко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування