Луценку не цікаво, що Ахметов розповів на допиті про зброю

П'ятниця, 2 грудня 2005, 10:12

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про можливі фальсифікації з боку Партії регіонів на парламентських виборах.

"Надходить інформація про те, що активісти "Регіонів" збирають своїх людей з виборчих комісій і говорять: от бачите, нікого не посадили, виходить, працюємо як працювали – з тими ж відсотками і тими ж методами", - сказав він в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"До мене надходить інформація, що лідери деяких політичних сил мають намір продовжити стару практику", - додав Луценко.

Тому, за словами міністра, він збирається звернутися до виборців і членів виборчих комісій "і нагадати, що умовні терміни даються тільки один раз".

"Якщо якісь порушення, навіть найдрібніші, будуть помічені повторно, то терміни сумуються", - додав він.

На думку Луценка, до можливих фальсифікацій призвели "м'якість влади стосовно фальсифікаторів, а також амністія пересічним виконавцям з боку Верховної Ради і президента, у зв'язку з чим більшості з них були призначені умовні терміни".

Говорячи про бізнесмена Рината Ахметова, Луценко підкреслив, що справу проти нього не було порушено, а був "усього лише збір матеріалів".

Він також розповів, що він нещодавно спілкувався з Ахметовим у МВС.

"Ми з ним дійсно пили чай каркаде, розмовляли. Він був здивований, сказав, що вперше в житті пробує такий чай, погортав альбомчик з фотографіями зброї ОЗУ "Люкс", конфіскованого на різних хатах, а потім пішов у кімнату слідчого", - сказав міністр.

За його словами, через сорок хвилин слідчий вийшов і сказав, що одержав відповіді на всі питання, які його цікавили. "А які саме відповіді, я не знаю – я дуже рідко цікавлюся матеріалами слідства", - додав Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News