Єремєєв обвинуватив "Приват" у фальсифікації

П'ятниця, 2 грудня 2005, 11:32

Нардеп Ігор Еремєєв, співвласник нафтопереробного комплексу "Галичина", вважає, що аукціон із продажу 32,9% підприємства організований групою "Приват" для продажу пакета за завищеною ціною компанії "Укрнафта".

Таким чином, упевнений депутат, будуть виведені державні кошти з "Укрнафти", пише "Дело".

"Це не тендер, а спроба фальсифікації", – додає Єремєєв.

При цьому депутат не заперечує, що через підконтрольну йому групу компаній "Континіум" готовий взяти участь у цьому аукціоні.

"Менеджмент групи "Континіум" розглядає можливість придбання пакету "Галичини", – сказав він "Делу". Однак стартова ціна підприємства в розмірі 572 млн. грн. (близько $113 млн.), на думку Єремєєва, "завищена в два рази".

У той же час, за оцінками фахівців, ціна запропонованого до продажу "приватівського" пакета акцій під час торгів може зрости як на відсотки, так і в рази, і скласти від 150 до $500 млн.

За словами Владислава Остапенка, керівника інвестиційно-банківського департаменту ІФГ "Сократ", що займається організацією аукціону, торги по "Галичині" будуть "максимально відкритими і прозорими".

Остапенко додав, що на участь в аукціоні заявка від "Укрнафти" поки не надходила. А заяву Єремєєва він вважає "грою на заниження".

У прес-службі "Укрнафти" заяви Єремєєва назвали "чисто політичними".

"Єремєєв - політик, він може заявляти що завгодно", – сказав "Делу" керівник служби Ярослав Бурч.

Він відзначив, що "поки ще не відомо, чи буде взагалі "Укрнафта" брати участь в аукціоні".

Аукціон із продажу 32,9% "Галичини" запланований на 15 грудня. Про свій намір взяти участь в аукціоні "Сократу" заявили 5 компаній-нерезидентів.

За словами організаторів аукціону, серед потенційних покупців є і російські, і східноєвропейські фондові компанії, що представляють інтереси великих нафтогруп.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News