Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Березовського вважає, що Мельниченко працює кілером Кремля

П'ятниця, 2 грудня 2005, 11:50

Екс-підполковник ФСБ Росії Олександр Литвиненко, який одержав політичний притулок у Великобританії, вважає, що Микола Мельниченко не повинен шукати для себе недоторканності.

"Якщо він хоче притягти Кучму і його поплічників до відповідальності і покарати їх за злочини, то головне, чого він повинен жадати від держави і суспільства, це забезпечити йому справедливий суд", - сказав Литвиненко в п'ятницю в інтерв'ю "Новости Украина".

На його думку, "для забезпечення такого суду і рівних прав усіх його учасників, Мельниченко повинен був би не шукати для себе недоторканності, а навпаки вимагати зняття недоторканності з усіх інших осіб - тих, кого він привселюдно обвинувачує в корупції й убивствах. З того ж Литвина, наприклад".

Литвиненко припустив, що "або Мельниченко чогось боїться, лицемірить і рятує себе, або він сам не розуміє, що він робить і чого він домагається".

"Але, швидше за все, третє - це те, що одна з політичних сил, підтримувана Кремлем, намагається зробити з Мельниченка свого роду "рупор", так званого політичного кілера, що буде "мочити" усіх неугодних Луб'янці українських політиків і журналістів".

"Одних поливати брудом, інших тягати по судах", - заявив Литвиненко, зауваживши, що "маючи депутатський імунітет, гуляти по судах одне задоволення".

При цьому він висловив думку, що "люди, яких обвинувачує Мельниченко, якщо вони дійсно вважають себе невинними, повинні самі скласти із себе всі імунітети і недоторканність, і разом із Мельниченком піти до суду, де в них буде можливість покласти кінець цьому шантажу і притягти до відповіді наклепника".

"Якщо ж вони цього не зроблять, то шансів у них практично нема, тому що сьогодні за спиною Мельниченка стоїть система, а з нею можна боротися, якщо ти сам кришталево чистий", - сказав Литвиненко.

У той же час він відзначив, що "взагалі-то, коли політичні біженці повертаються на батьківщину, це добре. Це є ознакою того, що тоталітарна влада в цій країні вже пішла в минуле".

Однак Литвиненко вважає, що Мельниченко "повернувся в Україну не тому, що він повірив у демократичні зміни в країні й українській владі, чи в те, що в країні працює закон і існує справедливий суд".

"Мельниченко повернувся в Україну під гарантії своїх луб'янських господарів, для того щоб взяти участь в антидемократичній контрреволюції", - підкреслив він.

"Новости Украина"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...