Буш і його Лора допоможуть майбутньому дітей Ющенка і Саакашвілі

П'ятниця, 2 грудня 2005, 13:18

Президент США Джордж Буш вітає ініціативу учасників форуму Спільноти демократичного вибору, який проходить у п’ятницю у Києві, що має на меті поширювати свободу в регіоні.

"По всьому світу розум і серця людей відкриваються назустріч ідеї людської свободи. За останні чотири десятиліття відбулося найшвидше в історії просування свободи, що довело універсальність прагнення до справедливості, волі, прав людини і представницького, підзвітного народу уряду", - говориться у зверненні Буша.

За його словами, річниця помаранчевої революції "стала потужним прикладом демократії для народів світу".

"Коли сотні тисяч українських громадян стали на захист демократії у своїй батьківщині, вони продемонстрували, що любов до свободи сильніша за волю тиранії", - наголосив президент США.

Буш вважає, що для того, щоб демократія "працювала, потрібно створювати і підтримувати існування інституцій, на які спирається свобода".

"Демократичні системи можуть виглядати по-різному у різних країнах, але всі демократичні держави мають дотримуватися верховенства права, обмежувати владу держави і поважати права усіх громадян", - зазначив президент США.

Він оцінив зусилля інавгураційної конференції та "провідну роль" президентів Ющенка і Саакашвілі та усіх тих, хто "працює на справу свободи у балтійському, чорноморському і каспійському регіонах та по всьому світу".

"Америка буде з вами у продовженні вашої діяльності з просування свободи і безпеки та будівництва вільного майбутнього для ваших дітей і онуків. Разом ми надішлемо сигнал надії, що свобода буде майбуттям для усіх країн і народів", - зазначив він.

"Лора і я передаємо наші найщиріші побажання успіху вашій зустрічі", - завершив звернення Буш, яке передала учасникам форуму заступник державного секретаря з питань демократії і глобальних справ Пола Добрянськи.

Деякі політологи вже назвали форум альтернативою СНД без Росії і Білорусії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News