Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український пташиний грип відправлять у Росію та Італію

Субота, 3 грудня 2005, 17:18

Прем'єр міністр Юрій Єхануров у суботу підпише рішення уряду про виділення коштів для вирішення проблеми масової загибелі домашньої птиці в Криму.

"Я сьогодні підпишу документ, і гроші підуть на вирішення цієї ситуації", - сказав Єхануров, спілкуючись у суботу в Києві з кримською делегацією партії "Народний союз "Наша Україна", з якою зустрівся після з'їзду для обговорення ситуації.

Він відзначив, що кошти, скоріше за все, будуть виділені по лінії Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Єхануров повідомив, що відібрані аналізи будуть вивчені в Україні, а також відправлені для незалежної експертизи в російське місто Владімір і в Лондон або Рим.

Він відзначив, що масова загибель птиці в Криму відбувалася на окраїнах сіл, її супроводжували дощ і вітер. За словами прем'єра, це дає привід розглядати можливість загибелі птиці через отруєння мінеральними добривами.

Єхануров підкреслив, що на місці працює ветеринарна служба, Міністерство з надзвичайних ситуацій. Міністерство внутрішніх справ попереджено про цю ситуацію.

Як повідомлялося, українські ветеринарні фахівці схиляються до того, що в трьох районах Криму (Джанкойськом, Радянському, Нижньогорському) зафіксований спалах саме високопатогенного грипу птиці.

"Клінічні ознаки, епізоотичні процеси, динаміка плину захворювання говорять про те, що ми маємо справу з високопатогенним грипом птиці", - сказав перший заступник начальника Державного департаменту ветеринарної медицини України Володимир Горжеєв журналістам у суботу.

За його словами, у 5 населених пунктах цих районів були зафіксовані випадки захворювання і загибелі домашньої птиці. У результаті експертизи, проведеною державною ветеринарною лабораторією (Київ), було встановлено, що загибель птиці викликана високопатогенним вірусом пташиного грипу підтипу H5.

Горжеєв відзначив, що додаткові аналізи для підтвердження діагнозу будуть проведені в одній з референс-лабораторій Російської Федерації, або Великобританії, або Італії. Для проведення цих досліджень і одержання остаточного діагнозу, за його словами, необхідно 7-10 днів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування