Якщо Ющенко не вижене Порошенка і Жванію, від нього підуть соратники?

Неділя, 4 грудня 2005, 13:45

Християнсько-демократичний союз підтверджує свій намір блокуватися на парламентських виборах з партією Віктора Ющенка "Народний Союз Наша Україна".

Про це заявив лідер партії Володимир Стретович, виступаючи в неділю на VIII З'їзді ХДС.

"Після тривалих і складних консультацій ми прийняли рішення йти на вибори разом із НСНУ, впливаючи всередині блоку на прийняття рішень", - відзначив Стретович.

З'їзд також уповноважив Стретовича відстоювати інтереси партії при формуванні виборчого Блоку Віктора Ющенка "Наша Україна".

Зокрема, ХДС має намір відстоювати свою вимогу про 7-відсоткову квоту в першій сотні списку Блоку Ющенка.

Крім того, у ході з'їзду голова секретаріату партії Юрій Сорочик заявив, що ХДС повинен висунути вимогу до лідерів "Народного Союзу Наша Україна" про те, щоб у списку блоку не було Петра Порошенко, Євгена Червоненка, Олександра Третьякова і Давида Жванії.

Після цього з'їзд прийняв поправку до свого рішення про формування блоку, відповідно до якої у випадку невиконання вимог партії по квоті і по ряду персоналій у списку блоку ХДС залишає за собою право скликати позачерговий з'їзд партії і переглянути рішення про участь у блоці з НСНУ.

У понеділок Стретович пояснив, що їхні вимоги щодо персоналій у списку стосуються губернаторів і міністрів.

Стретовича сказав, що ХДС буде вимагати в рамках коаліції, щоб чиновники залишили список або визначилися: залишитися на посадах у виконавчій владі або піти на вибори.

З'їзд також затвердив виборчий список партії, у першу п'ятірку якого увійшли Володимир Стретович, Володимир Марущенко, Антон Ружицький, Віра Кобилянська і Станіслав Куровський.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування