Пташиний грип "з'їв" 25 млн

Неділя, 4 грудня 2005, 16:18

Міністр із питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога в неділю відвідав кримські села, де зафіксовані випадки загибелі птиці від пташиного грипу, і зустрівся з місцевими жителями.

На зустрічах також був присутній голова Ради міністрів Криму Анатолій Бурдюгов, начальник кримської міліції.

Міністр обговорив з жителями сіл питання відшкодування збитку. За його словами, за курку встановлена компенсація в розмірі 15 грн., за качку - 24 грн., гусака - 36 грн., індичку - 90 грн.

Крім того, на зустрічі з жителями сіл Ізобільноє й Ємельянівка Нижньогірського району міністр пообіцяв, що компенсація буде виплачена також і за цесарок.

Кошти на компенсацію уже виділені. За даними "5 каналу", вони складають 25 млн гривень.

Вилученням птиці і відшкодуванням збитку будуть займатися 12 комісій, створених відповідно до наказу глави МНС від 4 грудня про порядок виплати компенсації за вилученого домашньої птиці при ліквідації надзвичайної ситуації.

У населених пунктах, де був виявлений грип птиці, найближчим часом буде проведена вакцинація всього населення із застосуванням вакцин проти звичайного грипу, щоб підвищити імунітет жителів і опірність інфекції.

З цією метою Міністерство охорони здоров'я Криму передало 1 тис. доз вакцини "Грипол" для вакцинації населення с.Некрасівка.

В осередках загибелі птиці випадків захворювання людей не виявлено.

За уточненими даними, на сьогоднішній день загальна кількість загиблих птахів складає більш 2,5 тисяч голів.

У п'ятьох населених пунктах - с.Некрасівка (Радянський р-н), с.Завіт-Ленінський і Пушкіно (Джанкойський р-н), с.Ємельянівка і Ізобільноє (Нижньогірський р-н) - введено карантинні заходи. Установлено захисну зону в радіусі 3 км і зону спостережень у радіусі до 10 км.

Заборонено вивіз живої птиці, товарних і інкубаційних яєць, продуктів птахівництва з карантинних зон в інші птахогосподарства і реалізація їх населенню.

Безпосередньо на місці під особистим керівництвом Балоги в цілодобовому режимі працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації.

В даний час у п'ятьох селах трьох районів і прилягаючих територій працюють більш сотні співробітників МНС, ветлікарі, працівники МВС, співробітники СЕС, задіяно більш 50 одиниць техніки.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News