Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко не взяв гроші Пінчука і не хоче бачити обличчя Суркіса

Понеділок, 5 грудня 2005, 10:52

Екс-майор Микола Мельниченко, заявляє, що у колишнього глави адміністрації президента Кучми Володимира Литвина були свої мотиви для вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Мельниченко заявив у понеділок на прес-конференції.

"Стосовно вашого колеги Георгія Гонгадзе. Литвин часто заявляє, що в нього не було жодних мотивів і що Гонгадзе не становив для нього жодної загрози. Я наголошую, що у Литвина були особисті мотиви ненавидіти Гонгадзе, які основані на побутовому рівні", - заявив він.

При цьому Мельниченко не захотів розмовляти про мотиви "з етичних міркувань".

На запитання, чому з "етичних мотивів", він  відповів: "Усі документи стосовно цього знаходяться у Генеральній прокуратурі і Генеральна прокуратура, якщо захоче, то оприлюднить ці мотиви".

Пізніше Мельниченко зізнався, що особистими мотивами Литвина могли бути стосунки з жінкою.

У свою чергу екс-депутат Олександр Єльяшкевич заявив, що вимагає відставки Литвина з посади спікера Верховної Ради.

"Я підкреслюю, що неодноразово ставили питання, в тому числі через колишнього посла у США, щодо Литвина. І у своїх заявах Мельниченко ставив питання одразу після загибелі Юрія Кравченка (екс-міністр внутрішніх справ) про те, що Литвин негайно має бути усунений з посади, бо саме він є головною постаттю, яка заважає реальному розслідуванню резонансних кримінальних справ", - заявив він.

Єльяшкевич також заявив, що він та Мельниченко розпочинають публічну діяльність для того, щоб відповідати на запитання журналістів.

"В умовах, коли розумієш, що члени банди Кучми знаходяться при владі, ми будемо відповідати на запитання поступово", - заявив він.

"Раз за разом будемо переконувати все українське суспільство, що весь цей бруд, вся ця брехня, яка свідомо розповсюджувалася щодо Мельниченка та зроблених ним записів – це була свідома операція банди Кучми, щоб злочинці не відповідали за скоєні тяжкі кримінальні злочини", - зазначив Єльяшкевич.

Між тим, Мельниченко заявив, що не має наміру брати участь у виборах до Верховної Ради. "У мене немає ніякого бажання бути у Верховній Раді і бачити обличчя Литвина, Волкова, Суркіса і ще 283 народних депутатів цього скликання", - заявив він.

Мельниченко також сказав, що його намагалися підкупити екс-керівник Держуправління справами Ігор Бакай, перший помічник Кучми Сергій Льовочкін і зять Кучми Віктор Пінчук.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...