Матвієнко вважає себе вільним від Тимошенко, його назвали брехуном

Понеділок, 5 грудня 2005, 11:33

Частина партії "Собор", на чолі з Анатолієм Матвієнком зобов’язала членів своєї депутатської групи перейти з фракції Блоку Юлії Тимошенко до однієї з фракцій "Наша Україна".

Таке рішення ухвалив другий етап ХV надзвичайного з’їзду партії, повідомляє прес-служба "Собора".

Серед депутатів, які мають вийти з фракції, названі Ольга Кобець і Костянтин Ситник.

З’їзд констатував, що зобов’язання, взяті на себе УРП "Собор" під час блокування в кінці 2001 року, партія з честю виконала і вважає себе вільною від них на початку парламентської виборчої кампанії 2006 року.

В той же час, інша частина партії, яка підтримує Юлію Тимошенко, називає з'їзди, які проводить Матвієнко, незаконними.

"Усі так звані "надзвичайні" з’їзди, які проводить Анатолій Матвієнко, де він у оточенні своїх друзів та родичів ухвалює рішення про блокування з НСНУ, є абсолютно незаконними. Хто, де і коли обирав делегатів на ці "з’їзди" наразі залишається загадкою навіть для Міністерства юстиції, яке вже проводить відповідну перевірку в областях", - йдеться у повідомленні.

"Українська республіканська партія "Собор" (лідер партії Левко Лук’яненко) спростовує інформацію, поширену Матвієнком, про вихід партії з Блоку Юлії Тимошенко", - сказано в повідомленні.

"Переважна більшість членів партії та регіональних організацій не підтримує рішення Матвієнка та залишається вірною статуту партії", - йдеться у заяві партії, поширеній прес-службою.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування