Тимошенко пояснила рейтинг Януковича старими руками

Понеділок, 5 грудня 2005, 12:33

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що парламентські вибори будуть важливішими, ніж президентські, які відбулися в 2004 році.

Про це вона заявила в інтерв'ю німецькій газеті "Die Welt", переклад якого наводить Иносми.ру.

"Ці вибори будуть важливішими, ніж президентські. Конституційна реформа, що вступає в силу 1 січня, перетворює Україну з президентської в парламентську республіку з виборчим правом, заснованим на принципі пропорційного представництва", - сказала вона.

За її словами, таким чином, народ, "практично вперше визначить главу уряду, навіть якщо він поки не усвідомив це повною мірою".

"Протистояти будуть насамперед дві сили: партія Януковича і ми. Ми не будемо конкурувати з "Нашою Україною" Ющенка, адже він вже обраний президентом. Якщо наші "помаранчеві" сили виявлять розсудливість, то ми повинні бути разом, так, як я раніше стояла разом з Ющенком. Але його оточення егоїстичне. Нам доведеться йти, скоріше, порізно, але не боротися один проти одного", - підкреслила Тимошенко.

На питання про те, що за рейтингом Партія регіонів займає лідируючі позиції, Тимошенко сказала: "Проблема в тому, що багато важливих засобів масової інформації залишилися в руках старих сил".

Вона також заявила, що "ні за яких обставин" не буде створювати коаліцію з лідером Партії регіонів, якщо його сила переможе на виборах. "Ми тоді підемо краще в опозицію. У нас різні цінності і мета", - підкреслила вона.

На питання, яку з її помилок Тимошенко вважає найсерйознішою, вона відповіла: "Моєю помилкою було те, що я хотіла радикально вичистити цю стайню занадто швидко. При цьому я трохи поспішила, обійшовши весь чиновницький апарат".

"У таких настільки корумпованих країнах, якою була Україна, метастази раку вражають дуже багатьох людей, у тому числі і високопоставлених чиновниках. Оточення колишнього президента не хотіло втрачати свої привілеї. Коли цю систему торкаєш, вона кусається! Я втратила свою посаду, але не свої принципи. Краще так, ніж навпаки", - сказала вона.

У той же час, Тимошенко підкреслила, що в тому, що "помаранчева" команда розпалася, "немає нічого поганого".

"Тобто, я ні про що не шкодую: я хочу продовжувати шлях, а не зупинятися на півшляху. Зрозуміло, перед розколом я зробила все, щоб зберегти єдність", - сказала вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...