Путін не збирається чекати, поки Україна дозріє здати свій суверенітет

Понеділок, 5 грудня 2005, 12:44

Голова МЗС Росії Сергій Лавров заявляє, що Росія не збирається чекати, поки Україна буде готова до глибокої інтеграції в рамках ЄЕП.

Про це Лавров повідомив у статті, опублікованій у "Дипломатичному щорічнику – 2005".

"Українська сторона визначить етапність своєї участі в ЄЕП, виходячи з принципу різнорівневої та різношвидкісної інтеграції", - заявив Лавров.

"Ми поважаємо позицію України, яка поки не готова до усього, що задумано, але і не маємо наміру нескінченно чекати, коли така готовність з'явиться", - зазначив він.

Лавров визнав, що "першочерговим етапом формування ЄЕП є зона вільної торгівлі", однак "Білорусія, Казахстан і Росія мають намір разом просуватися на шляху поглиблення інтеграції".

Міністр закордонних справ Росії також розкритикував революції на пострадянському просторі.

"На жаль, 2005 рік підтвердив побоювання про деструктивність революційних потрясінь, що не додали передбачуваності, негативно позначилися і на вирішенні соціально-економічних проблем".

Лавров сказав, що "демократичні ідеали в кожній країні реалізуються по-своєму, з урахуванням історії, традицій і звичаїв, рівня соціально-економічного розвитку".

"Будь-яке форсування природних суспільних процесів, тим паче ззовні, веде до дестабілізації, аж ніяк не випрямляючи шлях до демократії", - додав він.

Голова МЗС Росії підкреслив, що революція "не може бути предметом експорту, а в її просуванні неприпустимі прийоми комерційної реклами і політичного піару".

"Дивно, що мітингувальники звертаються не до своїх співгромадян, а до голів іноземних держав", - додав Лавров.

Він також сказав, що Росія готова визнати інтереси західних країн на просторі СНД "у тій мірі, у якій будуть враховуватися наші інтереси".

"У будь-якому випадку простір СНД не повинен бути полем деструктивного суперництва", - додав Лавров.

"Для нас неприйнятні будь-які "приховані порядки денні", тим більше дії, спрямовані на дестабілізацію обстановки в нашому найближчому оточенні", - сказав голова МЗС Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування