Польщі більше подобаються українські проекти, аніж російські

Вівторок, 6 грудня 2005, 09:32

Польща зацікавлена у будівництві трубопроводу Одеса-Броди-Ґданськ і критично ставиться до балтійського проекту щодо Північноєвропейського газопроводу.

Пропозицію долучитися до будівництва газопроводу по дну Балтійського моря в Польщі сприйняли негативно, повідомляє у вівторок "Німецька хвиля".

Така пропозиція на адресу поляків пролунала в Москві під час суботнього візиту до Росії нового міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Польські оглядачі одразу ж відгукнулися на цю пропозицію коментарями, що Варшаві потрібні насамперед джерела диверсифікації газу, а не черговий напрямок постачання сировини з Росії.

На прес-конференції в понеділок польський віце-міністр економіки заявив про відмову Польщі від участі в будівництві Північноєвропейського газопроводу.

Міністр економіки Пьотр Возняк підтвердив, що Польща офіційно повідомить своє рішення російській стороні, "якщо така пропозиція буде подана у відповідній формі", і зазначив, що нині розглядається варіант постачання газу до Польщі з Норвегії.

У той же час експерт Інституту громадських справ Пьотр Качинський заявив, що не вірить у реалізацію цього сумнівного, зокрема й з екологічної точки зору, балтійського проекту.

"Інша справа трубопровід Одеса-Броди-Ґданськ – це й національний інтерес, й економічна користь", - зауважив Качинський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування