Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЗВІЛЬНИВ ПОСЛА В РОСІЇ, бо він сам попросив

Вівторок, 6 грудня 2005, 12:30

Президент Віктор Ющенко звільнив Миколу Білоблоцького з посади надзвичайного і повноважного посла України в Російській Федерації.

Про це йдеться в указі президента, розміщеному на його сайті.

Білоблоцький був призначений послом в Росії указом президента Леоніда Кучми у грудні 1999 року. До того з 25.11.1998 року по 22.11.1999 рік був головою адміністрації президента.

Водночас, як повідомляє УНІАН, Білоблоцький заявляє, що сам написав заяву про звільнення з посади.

За його словами, він звертався з відповідним проханням до президента ще під час першого офіційного візиту Ющенка до Росії 24 січня цього року.

Білоблоцький назвав правильним рішення Ющенка про звільнення, оскільки, за його словами, кожен посол вручає вірчі грамоти керівнику країни, до якої приїхав працювати. За словами Білоблоцького, він вручав вірчі грамоти російському Президенту ще від імені тодішнього президента Леоніда Кучми.

Він також зауважив, що у своїй заяві він попросив "не позорити його і державу, не шкодити її іміджу".

"Хто у Москву не приїжджає, шукає мені заміну. У Києві роблять те саме. Я що, окопався, вчепився, якісь даю негативні політичні заяви, чи я не відстоюю позиції України, чи в мене мало досвіду, професіоналізму?", - запитав Білоблоцький, додавши, що ніхто йому подібних звинувачень не висував.

Як відомо, напередодні президентських виборів в Україні за сприяння російського посольства Центрвиборчком намагався відкрити в Росії додаткові виборчі дільниці.

ЦВК створила у Росії 41 додаткову дільницю і відмовилася створити ще 379 через грубі порушення в оформленні виборчих документів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування