Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко змусить свою команду відмовитися від квартир і допомог. Доля Волкова під загрозою

Вівторок, 6 грудня 2005, 13:03

Основною вимогою для кандидатів в депутати від блоку Юлії Тимошенко є відмова від пільг.

Відповідне зобов’язання має підписати кожен кандидат від БЮТ на з'їзді, повідомив керівник виборчого штабу Олександр Турчинов у вівторок на прес-конференції.

За його словами, цей документ має стати обов’язковим для заповнення разом з іншими документами, які заповнюють кандидати за вимогою ЦВК.

"Кожен кандидат зобов'язується, крім виконання виборчої програми, також підтримати всі законодавчі ініціативи щодо скасування депутатської недоторканності та внесення пропозицій щодо відповідних змін до Конституції", - сказав він.

"Крім того, наші кандидати відмовляться від безкоштовних квартир, грошових допомог на купівлю житла, спецномерів на машинах і зобов’язуться сприяти скасуванню цих пільг на законодавчому рівні", - додав він.

Він також зазначив, що кандидати від БЮТ щорічно оприлюднюватимуть не лише доходи, але й видатки своїх родин "для того, щоб можна було об’єктивно проаналізувати їх громадськості і ЗМІ".

Турчинов також прогнозує, що вибори до парламенту стануть не протистоянням між БЮТ та НСНУ, а протистоянням БЮТ і Партії регіонів.

При цьому Турчинов відмовився назвати першу десятку списку БЮТ, додавши, що її оприлюднять на з'їзді. "Завтра ви почуєте багато прізвищ, які приємно вас здивують", - додав він.

Відповідаючи на питання про принцип формування блоку, Турчинов відповів, що "це не блок партій, це блок особистостей".

"Тобто партії виконують технічну функцію в побудові блоку. А блок будується з особистостей, їх членство у "Батьківщині" або УСДП ( Українська соціал-демократична партія, лідер – Василь Онопенко) не є обов’язковим. Таких людей в нашому списку ви побачите достатньо багато", - зазначив він.

На питання, чи буде Олександр Волков у списках блоку, Турчинов відповів:

"На мою думку, Волков нам не підходить. Хоча він зробив дуже багато позитивних речей під час помаранчевої революції, але це не означає, що він зобов’язаний бути депутатом у майбутньому парламенті. У всякому разі від нашої політичної сили. Але це моя особиста думка".

У свою чергу, сам Волков в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда" на питання, чи братиме він участь у виборах відповів: "Буду. В Блоці Юлії Тимошенко". Він також розповів, що вийшов з партії "Демсоюз" і наразі є безпартійним.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...