Ющенко знайшов Бондарю помічника, який хотів ввести танки на Майдан

Вівторок, 6 грудня 2005, 13:24

Президент Віктор Ющенко призначив Миколу Щербину заступником міністра транспорту та зв'язку.

Про це йдеться у відповідному указі Ющенка, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко також підписав указ, яким ввів до складу РНБО генпрокурора Олександра Медведька та міністра охорони здоров'я Юрія Поляченка. Цим же указом Ющенко вивів зі складу РНБО Святослава Піскуна. Також у складі РНБО затверджено главу секретаріату президента Олега Рибачука.

Крім того, Ющенко підписав указ про загальну структуру і чисельність Управління державної охорони.

Згідно з документом, загальна чисельність Управління держохорони станом на 30 грудня 2006 року затверджена у кількості 2993 осіб, у тому числі 2912 військовослужбовців.

Відповідно до указу президента про деякі заходи з демаркації державного кордону між Україною і Росією, координацію цих заходів покладено на Міністерство закордонних справ.

Ющенко доручає утворити делегацію на переговори з Росією щодо демаркації державного кордону у кількості 9 працівників МЗС.

До складу делегації України також входять за посадою один із заступників голів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської та Донецької обласних державних адміністрацій.

Главі делегації дозволено залучати до роботи делегації спеціалістів відповідних міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій.

Кабінету міністрів доручено забезпечувати фінансування робіт, пов'язаних із демаркацією державного кордону, в межах видатків, передбачених на зазначену мету в державному бюджеті на відповідний рік.

Ющенко також підписав закон щодо сприяння реалізації виборчих прав громадянами, забезпечення свободи політичних дебатів, неупередженого ставлення засобів масової інформації до кандидатів у депутати, партій (блоків).

***

Щербина - пiдприємець, керівник фірми "Сиріус", що займається будівництвом і газовидобутком, а також позаштатний радник президента.

Водночас Щербину називають ініціатором "танкового сценарію", згідно з яким на підтримку помаранчевої революції на Майдан планувалося ввести танки Північного оперативного командування.

Читайте також:

Танки помаранчевої революції

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News