Януковича люблять разом з Вітренко, а Ющенка – з Тимошенко

Вівторок, 6 грудня 2005, 15:41

Партія регіонів, "Народний Союз Наша Україна" і Блок Юлії Тимошенко наберуть найбільшу кількість голосів на парламентських виборах 2006 року.

Про це свідчать результати соцопитуваня, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки на замовлення інституту країн СНД, повідомив директор філії інституту Володимир Корнілов.

Так, за Партію регіонів мають намір проголосувати 22% громадян України, за НСНУ - 15%, БЮТ - 10%, Соцпартію - 6%, Блок Володимира Литвина - 5%, Компартію - 4%. Інші політичні сили самостійно не набрали і 3 відсотків.

За результатами дослідження, близько 95% виборців України інформовані про майбутні парламентські вибори.

"Це величезна цифра, серйозний результат", - заявив Корнілов на прес-конференції у вівторок.

За підсумками дослідження, більше 83% опитаних громадян планують прийти на виборчі дільниці в березні 2006 року.

У середньому по країні близько 32% майбутніх виборців поки не визначилися з симпатіями, найбільше тих, що вагаються з відповіддю в центральних областях - 40%.

"Як бачимо, центр України знаходиться поки що в невіданні щодо того, кому віддати свої голоси", - резюмував такий результат Корнілов.

Водночас більше 60% прихильників тієї або іншої партії змогли назвати альтернативну політичну силу, за яку вони готові проголосувати.

Так, 29% прихильників лідера Партії регіонів Віктора Януковича симпатизують лідеру ПСПУ Наталії Вітренко, а 33% прихильників Віктора Ющенка вважають за можливе підтримати Юлію Тимошенко.

За словами Корнілова, блокування ПР і ПСПУ практично не підвищить рейтинг кожної з партій, а найбільші політичні дивіденди, за результатами дослідження, принесе об'єднання НСНУ, "Батьківщини" і Блоку Володимира Литвина.

Також, за результатами опитування, з відомих політиків українці найбільше симпатизують лідеру Народної партії Володимиру Литвину, лідеру Соцпартії Олександру Морозу і прем'єр-міністру Юрію Єханурову.

Соціологічне дослідження "Оцінка електоральної ситуації в Україні" проводилося в період з 17 по 28 листопада 2005 року. Опитано більше 3 тис. осіб у різних регіонах країни. Заявлена похибка вибірки складає близько 2%.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування