Ющенко подарував солдатам горщик

Вівторок, 6 грудня 2005, 15:43

Президент Віктор Ющенко під час відвідин 72-ої окремої механізованої бригади 8 армійського корпусу сухопутних військ ЗСУ подарував військовослужбовцям горщик меду з власної пасіки.

Так він привітав солдатів із Днем Збройних сил, повідомляє прес-служба президента.

Під час зустрічі із військовослужбовцями Ющенко також наголосив, що 2006 рік – це рік нових змін у ЗСУ.

"Уперше за останні п’ятнадцять років у 2006 році українська армія отримає усю передбачену бюджетом суму фінансування – понад 8 мільярдів гривень", – сказав він.

За його словами, заплановано, що у наступному році держава витратить 622 мільйони гривень на будівництво житла військовослужбовців, що є найбільшою сумою в історії української армії.

Майже півмільярда гривень піде на медичне обслуговування особового складу. Крім того, утричі буде збільшена сума на закупівлю нової зброї та обладнання, наголосив президент.

Говорячи про хід військової реформи, Ющенко наголосив: "Армія тримається не на зброї, а на людях. Центром реформи ЗСУ є забезпечення військовослужбовців – матеріальне, фінансове, соціальне".

Глави держави нагадав, що перші кроки у цьому напрямку вже зроблено. Зокрема, кількість військовослужбовців, які служать за контрактом, зросла до 38 тисяч осіб, скорочено терміни строкової служби, збільшено суми соціальних виплат військовослужбовцям.

Після завершення виступу президент вручив погони сімом військовослужбовцям, яким указом президента було присвоєно вищі офіцерські звання.

Глава держави також ознайомився з історією та структурою бригади, оглянув армійські казарми та поспілкувався із солдатами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування