Ющенко пустить газ по телефону

Вівторок, 6 грудня 2005, 17:13

Президент Віктор Ющенко обговорить у вівторок з президентом Росії Володимиром Путіним ситуацію щодо постачання газу у 2006 році.

Про це Ющенко заявив у Білій Церкві, повідомляє ICTV з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні матиму переговори з Путіним", - сказав президент, зазначивши, що зараз переговори вже вийшли з рівня експертів на політичний рівень.

За словами Ющенка, переговори, що тривали з літа, стосувалися трьох основних питань: як відмовитися від бартеру і перейти на грошові розрахунки, як лібералізувати тарифи на транзит і як лібералізувати ціни на газ, який залишається в Україні у вигляді оплати за транзит.

Президент підкреслив, що впродовж останніх трьох тижнів постійно брав участь у консультаціях з експертами щодо врегулювання ситуації з газом.

У той же час черговий раунд переговорів між "Газпромом" і делегацією України про співпрацю у газовій сфері в 2006 році, що пройшов у Москві в понеділок і вівторок, не приніс результатів.

"Україна зірвала переговори", - заявив прес-секретар голови правління "Газпрому" Сергій Купріянов.

"Схоже, вони розраховують на якийсь секретний план, але все це дуже небезпечна гра, заручником якої є населення України", - додав він.

У свою чергу спікер ВР Володимир Литвин вважає, що в питанні про постачання російського газу Україні варто було б виявляти більше ініціативи.

"Це питання потрібно було вирішувати давно. І Україна повинна була виявляти більше ініціативи", - заявив Литвин після зустрічі зі спікером Ради Федерації РФ Сергієм Мироновим.

За його словами, "це питання, що стосується урядового рівня", повідомляє "Інтерфакс-Україна".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News