Через Березовського Тимошенко закидають листами

Вівторок, 6 грудня 2005, 17:45

Слідча комісія Верховної Ради зі встановлення незаконного фінансування Борисом Березовським виборів Віктора Ющенка не знаходить підтверджень перерахування бізнесменом грошей.

Про це заявив член комісії Михайло Поживанов, повідомляє у вівторок Ліга.

"Ми вже два місяці возимося з цим питанням і не знаходимо жодного підтвердження входженню цих грошей на територію України", - зазначив Поживанов.

Члени комісії вирішили в ході наступного засідання 13 грудня розглянути питання про звіт найближчим часом, оскільки, за словами Поживанова, комісія "не може розглядати взаємини між двома нерезидентами України".

Поживанов повідомив, що в ході засідання голова Юрій Соломатін продемонстрував копії договорів між фірмами Березовського і, нібито, фірмами Давида Жванії та Олександра Третьякова про перерахування коштів.

Однак, за словами депутата, у цих договорах члени комісії не можуть знайти підтвердження перерахуванню таких грошей. "Я переконаний, що ці договори - це мулька і ні що інше", - підкреслив Поживанов.

У той же час, депутат звернув увагу на те, що Березовський заплутався у наданні свідчень: перший договір датовано 18 липня 2002 року, тобто за 9 місяців до першого знайомства Березовського із Жванією та Третьяковим.

"Поживанов дійшов висновку, що це в черговий раз свідчить: усе те, що говорив Березовський у Лондоні членам слідчої парламентської комісії - це неправда", - повідомляє видання.

У вівторок члени комісії доручили представнику фракції БЮТ Валентину Зубову передати Юлії Тимошенко запрошення на засідання, щоб вона прокоментувала заяви Жванії та Бориса Нємцова про її, нібито, контакти з Березовським.

Поживанов пообіцяв, що якщо Тимошенко в черговий раз відмовиться прийти на засідання комісії, то відповідні питання будуть їй передані у письмовому вигляді.

Слідча комісія Верховної Ради зі встановлення незаконного фінансування Березовським передвиборчої кампанії Ющенка була створена 20 вересня 2005 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...