Райс похвалила Ющенка за його команду

Середа, 7 грудня 2005, 11:39

Американський держсекретар Кондоліза Райс сподівається, що найближчим часом США нададуть Україні статус країни з ринковою економікою.

"Ми сподіваємося, що зможемо успішно просунутися успішно в цьому питанні і дуже швидко", - заявила Райс на спільному брифінгу з президентом Віктором Ющенком, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона нагадала, що Міністерство торгівлі США має певні процедури, які мають бути проведені для надання Україні такого статусу.

"Водночас ми будемо дуже наполегливо працювати, і представники нашого Міністерства торгівлі будуть тут найближчим часом для того, щоб і надалі продовжувати ці переговори", - сказала Райс.

"Як тільки Україна задовольнить усі вимоги, ми надамо цей статус і ми сподіваємося, що це відбудеться найближчим часом", - підкреслила держсекретар.

Райс також підкреслила, що США "дуже високо оцінює співпрацю і дружбу з Україною, з великим стратегічним партнером, з державою, яка має дуже важливе в цьому європейському регіоні, значення".

"Мені дуже приємно працювати з такою командою, яка віддана демократії, віддана досягненню демократичного майбутнього в Україні і, що найважливіше, віддана досягненню кращого майбутнього для народу України", - підкреслила вона.

Водночас, як повідомляє прес-служба президента, за словами Ющенка, Україні і США і надалі потрібно прискорювати темпи торгово-економічної співпраці.

"Гарна динаміка торговельних відносин набере нової сили після підписання двостороннього протоколу зі США про взаємний доступ на ринки товарів і послуг", – сказав Ющенко.

При цьому президент відзначив, що вони з Райс однаково позитивно оцінюють просування на шляху України до СОТ, особливо за останні чотири місяці.

Також на переговорах мова йшла про можливості спільних енергетичних проектів за участю американського бізнесу.

Крім того, президент повідомив, що між Україною і США завершено консультації в аеро-космічній сфері і прийнято пакет пропозицій для вивчення американською стороною.

Ющенко висловив сподівання, що базова угода про співпрацю в цій галузі буде підписано в першій половині наступного року під час візиту в Україну керівника місії НАСА.

Водночас Райс підкреслила, що США цінує Україну як "важливого стратегічного партнера" і "державу, дуже важливу у своєму регіоні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування