Мельниченко не прийшов на допит, бо він ночує в різних місцях

Середа, 7 грудня 2005, 11:42

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко не з’явився на засідання тимчасової слідчої комісії з розслідування касетного скандалу.

Як повідомив член комісії Євген Філіндаш, екс-майор не зможе відвідати засідання через допит в Генпрокуратурі, на якому він перебуває у середу.

За його словами, йому про це стало відомо "від людей, близьких до Мельниченка".

Філіндаш також повідомив, що Олександра Єльяшкевича на засідання не запрошували. Водночас, як передає кореспондент "Української правди", його було помічено у будівлі Верховної Ради.

На питання, чи приїде Мельниченко на наступне засідання комісії, Філіндаш відповів, що йому про це невідомо, так само як і про дату наступного засідання.

"Питання дати ми зараз вирішуватимемо на засідання", - сказав він.

Водночас голова комісії Віктор Драчевський здивований тим, що Мельниченко не з’явився на засідання.

"Я намагався передати повістку через близьких до Мельниченка людей, зокрема через Івана Бокого, оскільки визначеної адреси Мельниченко не має і кожного разу ночує в різних місцях. Сьогодні (у середу) ми отримали інформацію, що Мельниченко в Генпрокуратурі, Але ми запрошуємо його на наступне засідання комісії", - сказав він.

За словами Драчевського, перед наступним засіданням, яке відбудеться наступної середи, комісія подасть документи до Генпрокуратури і СБУ для того, щоб скоординувати появу Мельниченка на засіданні.

Також комісія планує запросити для дачі свідчень ще декілька колишніх посадовців, зокрема, Леоніда Деркача, Євгена Марчука і Олександра Мороза.

Драчевський також повідомив, що комісія поки не отримала звіту МВС щодо оперативних документів по справі Гонгадзе і касетному скандалу, на які раніше відсилала запит.

"Нам прийшла відповідь, що документи знищені, але звіту про знищення досі немає", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування