Литвин прогнозує, що Тимошенко поважчає

Середа, 7 грудня 2005, 12:30

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що Блок Юлії Тимошенко буде мати вагоме представництво в парламенті після виборів 2006 року.

Про це він заявив в інтерв'ю російській службі Бі-Бі-Сі.

"Те, що вона (Тимошенко) буде мати вагоме представництво, я маю на увазі її політична сила в парламенті, це однозначно", - заявив він.

"Далі все залежатиме від мистецтва домовлятися з іншими політиками і політичними силами і від мистецтва знайти компроміс у розподілі можливостей реалізації політики, як її бачать ті або інші політичні сили", - додав Литвин.

На питання про те, як пройдуть вибори, він відповів: "Я думаю, що вибори пройдуть штатно. Про це багато сказано, про це говорили багато політиків, це стверджував український президент".

"Тепер справа за малим - продемонструвати це на практиці. Нам потрібно довести, що ми є демократичною державою не тільки в гаслах, але й в організації такої важливої кампанії як парламентські вибори. Я вважаю, що вони мають пройти вільно, демократично і прозоро. З моєї сторони, з боку парламенту для цього все буде зроблено", - заявив він.

На питання про те, що в Росії форум Співдружності демократичного вибору, який відбувся минулого тижня, сприйняли "нервово", Литвин сказав:

"Я думаю, що не треба перебільшувати вплив форуму Співдружності демократичного вибору. Потрібно реально дивитися на речі, виходячи з національних інтересів держави, і намагатися знайти ту золоту середину, яка влаштує і Росію, і Україну".

Щодо питання про газ Литвин відзначив, що хотів би, щоб не було "економічного шантажу". " З будь-якої сторони економічний шантаж фактично буде розглядатися не як шантаж якоїсь окремої країни, а як шантаж Європи".

На питання про те, що екс-майор Микола Мельниченко стверджує, що на плівках є голос Литвина, він сказав:

"Я відповім питанням на питання: а що йому залишається робити? Нехай відпрацьовує те, на що він підрядився".

На уточнююче запитання, кого Литвин має на увазі, він відповів: "Я думаю, це знає той, хто вимовляє відповідні обвинувачення. Я не вважаю за необхідне відволікатися на безглуздості й абсурд".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування