Мельниченко незаконно виїхав у США, а йому хотіли дати Героя України?

Середа, 7 грудня 2005, 13:49

Колишній керівник Управління держохорони Володимир Шепель заявляє, що екс-майор Микола Мельниченко не міг сам потрапити до кабінету Леоніда Кучми.

Про це він сказав після засідання комісії, зазначивши, що подібні свідчення він дав і під час засідання комісії.

"До кабінету Кучми могла потрапити група з 5-7 людей, і склад цих груп раз на три дні змінювався", - сказав Шепель.

"Судячи із записів, вони мали проводитися щоденно і записувати впродовж двох років поспіль неможливо. Технічні можливості цифрового диктофону це не дозволяють. Отже, людина хоч раз мала потрапити до кабінету", - додав він.

Шепель припускає, що прослуховування могло проводитися представниками СБУ, які реанімували стару систему прослуховування кабінету президента, встановлену КДБ за часів СРСР.

"Ви пам’ятаєте, як Леонід Кравчук колись говорив ще за часів свого президентства, що він знає про те, що його кабінет прослуховується. Можливо, якимсь чином якимсь особам вдалося реанімувати техніку часів КДБ. Якщо СБУ знала, що існує така апаратура, це могли бути перші особи відомства", - сказав він.

Шепель також наполягає на тому, що Мельниченко незаконно отримав закордонний паспорт для виїзду закордон.

"Він подавав два рапорти – на звільнення через сімейні обставини і на отримання закордонного паспорту. При чому він звільнився за два роки до офіційного виходу на пенсію для військовослужбовців", - зазначив він.

На питання, навіщо йому звільнятися, за словами Шепель, Мельниченко відповів, що і нього хвора мама, за якою потрібен нагляд.

"Тоді я спитав: "Навіщо тобі закордонний паспорт?" Він сказав: "У мене є друзі, які запропонували мені стажуватися закордоном впродовж трьох місяців", - розповів Шепель.

За його словами, через необґрунтованість відповідей, він не дозволив Мельниченку звільнитися за сімейними обставинами і звільнив його сам за невиконання умов контракту, при цьому заборонивши видачу закордонного паспорту.

Далі, зазначив Шепель, Мельниченко незаконним шляхом через СБУ отримав паспорт, "підставивши при цьому свого друга".

Він також повідомив, що на початку 2001 року отримав лист від Соцпартії з проханням надати матеріали щодо Мельниченка для присвоєння йому звання Героя України.

"Я зібрав колегію, і ми всією колегією відповіли, що не можемо цього зробити, адже Мельниченко зрадив інтереси служби та держави. Я не знаю, на кого він працює, але те, що він зрадник – це однозначно", - сказав Шепель.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування