Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Івченко просить "Газпром" не нагнітати пристрасті й обіцяє happy end

Середа, 7 грудня 2005, 14:29

Керівник НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко заявляє, що російсько-українські відносини в газовій сфері будуватимуться з урахуванням національних інтересів України.

"Компроміс можливий винятково в рамках національних інтересів України й у рамках енергетичної безпеки нашої держави", - заявив він журналістам у середу.

Івченко завірив, що такий компроміс буде знайдено. Водночас він не уточнив можливі терміни завершення російсько-українських переговорів щодо умов транзиту і поставок російського газу в Україну на 2006 рік.

"Україна виконує і буде виконувати всі умови підписаних обома сторонами договорів, у тому числі з гарантій транзиту російського газу в Європу", - відзначив він.

"Якщо інша сторона хоче змінити умови, вона це ініціює. Якщо ці зміни і відбудуться, то вони можуть бути тільки в рамках інтересів України. Інше - від лукавого. Якщо хто-небудь бажає нагнітати (пристрасті) навколо цієї ситуації, з цього нічого не вийде. Не буде проблем з газом в України і Європи", - сказав Івченко.

За його словами, Україна не піддасться тиску російської сторони в газовому питанні.

"Тиском ніхто нічого не досягне. Ми ні на кого не тиснемо і не дозволимо тиснути на нас", - сказав Івченко.

Крім того, він повідомив, що офіційної пропозиції з боку Москви щодо поступового підвищення цін на газ не надходило. Водночас, за його словами, Україна не піднімала питання про придбання природного газу на кордоні з Росією.

"Ми пропонуємо дотримуватися умов раніше підписаних угод", - сказав голова "Нафтогазу". При цьому він висловив упевненість у позитивному рішенні сформованої ситуації. "Буде happy end для України", - сказав Івченко.

Як відомо, російський "Газпром" звинуватив Україну в зриві чергового раунду переговорів по газу, які відбулись у Москві в понеділок і вівторок.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування