Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз дасть гроші на плівки Мельниченка

Середа, 7 грудня 2005, 16:23

Соцпартія готова "фінансово підтримати" видання нових розшифровок розмов із кабінету екс-президента Леоніда Кучми, і тепер це залежить тільки від майора Миколи Мельниченка.

Про це заявив на прес-конференції у Чернівцях секретар політради Соцпартії, депутат Михайло Мельничук.

Те, що таке видання гальмується, на думку Мельничука, може свідчити лише про те, що "можливо, на Мельниченка хтось тисне".

Крім цього, за словами депутата, Мельниченко зміг повернутися в Україну тільки "після особистих гарантій президента Ющенка", і тепер СПУ не несе відповідальності за особисту безпеку майора, яку забезпечує Держслужба охорони.

Водночас Мельничук вважає "нетактовними" висловлювання спікера Володимира Литвина про те, що повернення Мельниченка соціалісти намагаються використати як останній козир у передвиборчій гонці. "Повернення Мельниченка – це не перший і не останній козир, яким ми керуємося в нашій політичній діяльності", – запевнив Мельничук.

"Я не знаю логіки поведінки Мельниченка, але не думаю, що він повернувся в Україну для того, щоб зайвий раз привернути до себе увагу", – заявив депутат.

Мельничук спростував заяву Литвина про те, що СПУ є аутсайдером виборчих перегонів, і зауважив, що Литвин робить такі закиди із зрозумілих причин, "адже він теж фігурує у нашумілих плівках і йому все одно доведеться відповідати, давати свідчення і коментарі по справі Гонгадзе, які випливають із записів Мельниченка, можливо, навіть слідчому Генпрокуратури".

Мельничук також вважає, що повернення в Україну Мельниченка змусить привернути увагу не тільки до виконавців, але й до замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

На його думку екс-президент Кучма, судячи із плівок Мельниченка, підходить під категорію "замовника цього вбивства", і тому "повинен відповідати".

"Всі інші, які були тоді з ним і брали в цьому участь, що також має підтвердження на плівках Мельниченка, також повинні відповідати перед законом", – заявив депутат.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування