Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕЛЬНИЧЕНКО ПІДТВЕРДИВ, ЩО ЗУСТРІЧАВСЯ З БАКАЄМ І САЦЮКОМ

Середа, 7 грудня 2005, 21:14

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко заявляє, що під час свого вигнання мав зустрічі з представниками Леоніда Кучми.

"На мене виходили люди, які представлялися від Кучми. Брав участь у переговорах Медведчук, Суркіс, Литвин. Особисто я зустрічався з першим помічником президента Кучми Льовочкіним, на сьогоднішній день він з Литвином працює. Особисто я зустрічався з Ігорем Бакаєм, з першим заступником СБУ Ігорем Сацюком", - сказав він в ефірі 5 каналу.

За словами Мельниченка, у цих переговорах брав участь також Віктор Медведчук та Володимир Литвин.

На питання, з якою метою проводилися ці зустрічі, він сказав: "Ці факти задокументовані. Ми зустрічалися в тому числі для того, щоб зібрати додаткові докази про те, що ці люди зацікавлені в цьому (нерозкритті справи Гонгадзе)".

Мельниченко також заявив, що його зустрічі з тодішнім генпрокурором Святославом Піскуном у США цього року були зірвані через те, що Піскуну заборонили зустрічатися з ним і Олександром Єльяшкевичем. На питання, хто саме забороняв ці зустрічі, він відповів: "Запитайте в нього (в Піскуна), хто йому забороняв".

Говорячи про свої поїздки до Москви, Мельниченко сказав він не має жодних зв’язків з російськими спецслужбами і російською владою.

"Москва, Росія – це що ворожа країна, вороже місто?", - спитав він. За словами Мельниченка, його остання зупинка у Москві під час перельоту з США до України була пов’язана з заходами безпеки.

"Були питання пов’язані з безпекою. Ми вирішували ці питання", - сказав він.

Мельниченко вкотре заявив, що свої записи він нікому не продавав. На питання, як вони потрапили до Фонду громадянських свобод Бориса Березовського, він відповів, що їх йому надав тодішній голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування справи Гонгадзе Олександр Жир.

"Березовський запропонував допомогу Україні. Я сам від нього брати гроші не захотів, він давав гроші слідчій комісії, яку очолював Жир. Коли я дізнався, що Жир продав ці записи, я відмовився з ним співпрацювати", - сказав він.

Водночас Мельниченко сказав, що віддасть оригінали записів у кабінеті Кучми лише людям, яким довіряє Мирослава Гонгадзе і Олександр Єльяшкевич. "І техніку, і записи я передам для проведення експертизи таким чином, щоб вони не були знищені", - сказав він.

Мельниченко також вкотре звинуватив голову Верховної Ради Володимира Литвина у співучасті у вбивстві Гонгадзе і дорікнув журналістам, що вони "подають йому руку".

"Мені дивно, що ви вже 5 років терпите, ви терпите Литвина, подаєте йому руку і називаєте другом Гонгадзе", - сказав він.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування