У Порошенка в Києві буде свій Манхеттен?

Четвер, 8 грудня 2005, 10:18

До 2020 року на Рибальському острові в Києві планується почати спорудження ділового центру Kiev City.

Як пише газета "Дело", відповідне обґрунтування змін до генплану Києва ухвалила архітектурно-містобудівна рада.

Замовником ділового центру виступила "Ленінська кузня", яка контролюється близьким до Петра Порошенка концерном "Укрпромінвест".

Діловий комплекс передбачає готельно-офісні, розважальні комплекси, торгові центри, об'єкти соціально-культурної сфери. Проект розрахований на 10-12 років. Його вартість оцінюється експертами в $5 млрд.

Голова ради директорів групи "Укрпромінвест" Ігор Кононенко відзначив, що на даному етапі ймовірність реалізації проекту знаходиться на рівні 40%.

Водночас начальник головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Київміськадміністрації Василь Присяжнюк підкреслив, що "Ленінській кузні" необхідно клопотати перед міською владою про зміну призначення використання відомчих земельних ділянок.

За словами Присяжнюка, з урахуванням специфіки "Ленінської кузні" підприємство потрібно кудись переносити, крім того, питання відселення його гуртожитків також не вирішено.

Інші підприємства на Рибальському острові належать ще декільком міністерствам. Є також складнощі й із земельними ділянками заводу "Ремдизель" і гаражними кооперативами.

Присяжнюк також сказав, що питання землі для будівництва ділового центру буде винесено на розгляд Київради.

За словами Кононенка, проект могли б реалізувати декілька інвесторів з пайовою участю міста у формі товариства з обмеженою відповідальністю, але поки не вся земля на Рибальському острові належить місту.

"Ми на своїй частині проект реалізувати не зможемо. Поки приводимо землю у відповідність з рішеннями Київради: оформлюємо договори оренди і включаємо ділянки в кадастр. На сьогодні оформлені документи на 15-25 років оренди концерном "Укрпромінвест" по земельних ділянках загальною площею 5,5 га", - сказав він.

За його словами, у стадії розгляду 65 га, що належать "Ленкузні". Кононенко стверджує, що в компанію вже зверталися інвестори, але їм поки нічого запропонувати.

Водночас, як заявив депутат Київради і член наглядової ради компанії "XXI Століття" Андрій Миргородський, його фірма вже веде переговори про можливість будівництва ділового кварталу "Kiev City" на Рибальському острові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News