Боротися з пташиним грипом в Україні будуть усім світом

Четвер, 8 грудня 2005, 14:39

Всесвітня організація охорони здоров'я планує відрядити в Україну делегацію для вивчення проблеми боротьби з пташиним грипом.

Зокрема, як сказав Бі-Бі-Сі спеціальний радник ВООЗ з питань інфекційних захворювань Гуанель Родьє, організація планує відрядження фахівців для дослідження, "людського виміру проблеми пташиного грипу в Україні".

"Слід поглянути на людський вимір, бо досі це лишалося сільськогосподарською проблемою. Саме це намагатиметься встановити місія, яку ми надсилаємо до України від нашої організації та від Європейської Комісії", - сказав він.

За словами Родьє, поява пташиного грипу в Україні не була несподіванкою, оскільки раніше хвороба була виявлена в сусідніх країнах, звідки і через які пролягають маршрути перелітних птахів.

Він також зазначив, що наразі поширення вірусу в Криму є лише ветеринарною проблемою, оскільки досі не було повідомлень про зараження людей.

Водночас Євросоюз ввів тимчасові обмеження на поставки птахопродукції з України.

Про це ИТАР-ТАСС повідомив голова Россільгоспнагляду Сергій Данкверт за підсумками зустрічі з представниками Єврокомісії.

"Заступник директора генерального департаменту Єврокомісії з питань ветеринарії Яна Хусу-Каліо поінформувала нас про те, що Євросоюз у зв'язку з появою небезпечного вірусу на території України ввів тимчасові обмеження на імпорт птахопродукції з цієї республіки в країни ЄС", - сказав Данкверт.

Як відомо, у чотирьох Кримських районах, уражених вірусом, знищено понад 30 тисяч голів домашньої птиці, щоб запобігти поширенню хвороби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування