Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вид пташиного грипу в Криму небезпечний для людей

Четвер, 8 грудня 2005, 15:41

Попередньо підтверджено, що в матеріалах загиблих в Криму домашніх птахів, направлених у російську лабораторію (місто Владімір), виявлено вірус грипу штаму Н5N1, яким можуть заражатися і люди.

Про це повідомив у четвер на прес-конференції екс-глава Державного департаменту ветеринарної медицини Петро Вербицький, повідомляє УНІАН.

"Росіяни попередньо говорять, що це Н5N1, але дослідження продовжуються, і завтра вже буде відомо на 100% точно", - відзначив він, посилаючись на телефонну розмову з фахівцями лабораторії.

Вербицький також повідомив, що сьогодні було направлено матеріал для дослідження у лабораторію м.Вебрідж (Великобританія), яка має підтвердити або спростувати результати дослідження.

Також Вербицький наголосив, що "усі віруси пташиного грипу є безпечними для людини, але вірус Н5N1 може мутувати і викликати тяжку форму захворювання у людей".

Проте, він заявив, що жодного випадку захворювання людини в США, Європі, Австралії чи в країнах Африки на пташиний грип не було зареєстровано.

"Який ризик для людини? Ризик нульовий", - підкреслив він, зазначивши, що захворіти на туберкульоз ризик у сотні тисяч раз вищий, ніж захворіти на пташиний грип.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування