Луценко знайшов серед фальсифікаторів високопосадовців

Четвер, 8 грудня 2005, 16:49

Міністерство внутрішніх справ виявило 5 тисяч 586 фактів голосування за відкріпними талонами більше одного разу під час двох турів президентських виборів 2004 року.

Про це у четвер повідомляє департамент зв'язків з громадськістю МВС.

За матеріалами перевірок, проведених працівниками МВС та прокуратури, порушено понад 2 тисячі кримінальних справ.

"Із них майже 1 тис. 400 за ознаками злочину, пов'язаного з неправомірним використанням виборчих бюлетенів, підлогом виборчих документів або неправильним підрахунком голосів чи неправильним оголошенням результатів виборів", - йдеться у повідомленні.

"Тобто безпосередньо за фактами фальсифікації виборів", - пояснює департамент і додає, що також було "виявлено низку інших злочинів".

Зокрема, порушено кримінальну справу проти керівників комерційної структури м.Краматорськ, які навмисно завищили ціну скриньок для голосування, що виготовлялися на цьому підприємстві за бюджетні кошти. Розмір завданих державі збитків перевищує 3 млн. грн.

За словами департаменту, у ході розслідувань було встановлено 319 організаторів фальсифікації виборів. Серед них фігурують 2 заступники голів облдержадміністрацій та 20 посадовців райдержадміністрацій.

Понад 70 керівників територіальних та дільничних виборчих комісій та понад 200 членів виборчих комісій також виявилися серед фальсифікаторів.

"Усього закінчено розслідуванням та направлено до судів майже 1500 кримінальних справ цієї категорії, з них більше 1000 суди вже розглянули", - заявляє департамент.

Перевірку було проведено відповідно до рішення судової палати у цивільних справах Верховного Суду та доручення президента щодо прискорення завершення розслідування фактів фальсифікацій та інших порушень виборчого законодавства під час виборів 2004 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...