На одного фігуранта корупційного скандалу стало менше

Четвер, 8 грудня 2005, 17:42

Апеляційний суд Вінницької області підтвердив невинуватість колишнього голови Держмитслужби Володимира Скомаровського, якого підозрювали в контрабанді.

Як повідомляє 5 канал, тиждень тому Скомаровського виправдав Ленінський суд Вінниці, а у четвер це рішення підтвердив і обласний апеляційний суд.

"У мене з'явилась реальна можливість оскаржити відповідно до кримінально-процесуального кодексу постанову про порушення цієї справи через суд, що я сьогодні і зробив. І апеляційний суд підтвердив рішення Ленінського районного суду про скасування кримінальних справ, які порушувалися проти мене, як незаконні та безпідставні", - сказав Скомаровський.

За його словами, згідно з судовою постановою, СБУ тепер має закрити справу проти нього та знищити всі матеріали.

Авдокат екс-керівника митниці впевнений, що саме відновлення розслідування СБУ було політичним замовленням.

"Стоїть питання, навіщо вона була порушена зараз? З одною метою, щоб паплюжити, говорити, робити, кивати, не дати людині нормально працювати і перешкоджати потоку контрабанди, який знов відновився", - сказав він.

Як відомо, президент Віктор Ющенко відправив Склмаровського у відставку після того, як екс-держсекретар Олександр Зінченко звинуватив його у корупції.

1999-го року СБУ порушила проти Скомаровського кримінальну справу за підозрою в контрабанді та службовій підробці. Водночас через амністію справу призупинили і поновили лише у вересні 2005-го.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування