Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко не дасть бандитам ховатися в парламенті

Четвер, 8 грудня 2005, 20:30

Українська народна партія ініціює проведення Всеукраїнського референдуму щодо скасування недоторканності депутатів усіх рівнів.

Про це в четвер на прес-конференції повідомив голова партії Юрій Костенко, передає УНІАН.

Як зазначив Костенко, УНП вестиме роботу з реєстрації ініціативних груп для проведення референдуму, а потім, згідно із законодавством, збере не менше 3 мільйонів підписів за його проведення.

За його словами, після прийняття Верховною Радою закону про надання недоторканності депутатам місцевих рад "за мандати у 2006 році виявили бажання боротися представники криміналізованих угруповань, підприємці та різного роду ділки для того, щоб уникнути відповідальності перед законом".

Лідер УНП зазначив, що на виборах 2006 року привілей недоторканності "привабить криміналітет для отримання статусу депутата місцевої ради".

Як сказав Костенко, і "представники нової політичної команди не уникли спокуси" використати владні повноваження "для лобіювання своїх бізнесових інтересів".

За його словами, проведення такого референдуму "дозволить Віктору Ющенку виконати свої політичні зобов'язання щодо відокремлення бізнесу від влади" і зменшення рівня корупції у владі.

Водночас Костенко вважає, що новообрана (у 2006 році) Верховна Рада не здатна буде рішення відповідного референдуму підтримати і скасувати депутатську недоторканність.

Він наголосив, що "по списках головних так званих гравців на виборах видно, що туди побігли в першу чергу той же самий підприємець-олігарх-представник клану, а не представники народу для реалізації якоїсь політичної програми".

За його словами, позитивом буде те, що вже на наступних за цими парламентських виборах народ знатиме, за які політичні сили не голосувати, оскільки вони не підтримають ініціативу про скасування депутатської недоторканності.

За словами лідера УНП, впродовж останніх двох місяців представники партії у низці місцевих рад, зокрема, на Полтавщині, Черкащині, Хмельниччині та депутати фракції УНП у Київській міській раді добровільно відмовились від депутатської недоторканності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...