У штаб-квартирі Ющенка не хочуть гасити пожежу

П'ятниця, 9 грудня 2005, 13:57

Заступник голови секретаріату президента Анатолій Матвієнко заявляє, що кандидати в депутати, що знаходяться на керівних посадах, самі мають вирішувати, чи будуть вони брати відпустку на час виборчої кампанії.

"Я висловлю свою точку зору: я вважаю - право будь-якого службовця, у яких би органах влади він не був, відповідно до закону написати заяву на час виборчої кампанії на відпустку", - сказав Матвієнко на брифінгу в п'ятницю в Київ.

Він відзначив, що не варто схематично підходити до цієї проблеми і робити все, щоб кандидати в депутати були "вилучені з влади".

"Мені здається, що такого немає в жодній країні світу і, мені здається, що цього в нас не варто робити", - додав Матвієнко.

Він також заявив, що в секретаріаті президента створюється служба ситуативного аналізу, де будуть два підрозділи: служба прогнозу й аналізу, і "служби реагування".

"Оскільки очевидно, гасити пожежу в непередбаченій ситуації не є нормальним стилем роботи секретаріату президента України", - сказав Матвієнко.

Він також повідомив, що секретаріат збирається запропонувати главі держави ввести такий інститут як Рада регіонів. "Колись вона була, і сьогодні це питання як ніколи актуальне", - сказав Матвієнко.

Він відзначив, що на даний час розробляється проект концепції державної кадрової політики.

Матвієнко також заявив, що обласні і районні адміністрації "залишаються працювати за будь-яких обставин" незалежно від політичної реформи.

"Хтось поширює абсолютно безпідставні чутки. Місцеві адміністрації незалежно від долі реформи залишаються за будь-яких обставин, і будуть працювати", - сказав він.

Матвієнко підкреслив, що адміністрації залишаються виконавчими органами незалежно від системи виборів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування