Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН НЕ ВИКЛЮЧАЄ РОЗПУСКУ ПАРЛАМЕНТУ

П'ятниця, 9 грудня 2005, 15:27

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає розпуску парламенту нового скликання.

"Деякі політики кажуть вже зараз, що є неприпустимим: якщо буде не по нашому, то ми розженемо Верховну Раду", - сказав Литвин у п'ятницю.

За його словами, в новому парламенті, скоріше за все, не буде сформована дієздатна більшість.

"На сьогодні розглядається ймовірність, що в новій Верховній Раді буде складно сформувати дієздатну більшість, що може привести до сценарію розпуску парламенту, а відповідно, невизначеність з урядом", - сказав він.

За словами спікера, під час парламентських виборів необхідно створити такі умови, щоб люди сказали, що вони хочуть від тієї або іншої політичної сили, висловлюючи їй підтримку.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день важливо, чи буде сформовано уряд і наскільки він буде дієздатним, наскільки будуть дієздатними коаліція або парламентська більшість у новій Верховній Раді.

За словами Литвина, якщо сьогодні дивитися на заклики, що звучать із вуст тих або інших лідерів партій, то "буде складно сформувати працюючу коаліцію".

Спікер підкреслив, що якщо формувати таку коаліцію заради того, щоб розділити посади, то це можна зробити швидко. "Питання в іншому: як потім буде здійснюватися робота і яким буде уряд", - сказав він.

Водночас Литвин відзначив, що деяким політичним силам доцільно було б "просапати ряди" у списках на парламентські вибори, додавши, що в цих списках дуже багато членів уряду і керівників місцевого рівня.

На його думку, необхідно пам'ятати, що комусь потрібно працювати в уряді і керувати місцевими органами влади. За його словами, на сьогодні деякі обласні і районні державні адміністрації перетворилися на "райкоми" окремих політичних сил.

Литвин також розкритикував підхід, коли три політичні сили (НСНУ, СПУ і БЮТ) після президентських виборів 2004 року поділили між собою посади у виконавчих структурах влади.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...