Єхануров перестане "давити" українців після Нового року

П'ятниця, 9 грудня 2005, 19:17

До 15 січня 2006 року уряд України оголосить політику зменшення податкового тиску.

Про це заявив прем'єр-міністр Юрій Єхануров під час зустрічі з литовськими бізнесменами у Вільнюсі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Обіцяю, що не пізніше ніж до 15 січня ми оголосимо про політику в цьому напрямку, які відрахування ми будемо зменшувати", - сказав прем'єр.

У той же час Єхануров відзначив, що не може обіцяти серйозної податкової реформи вже у наступному році.

За його словами, це пов'язано з запланованими на березень виборами в парламент, а також з бюджетним кодексом, що забороняє вносити зміни до податкових законів менше ніж за шість місяців до нового бюджетного року.

Прем'єр спрогнозував, що новий парламент зможе ефективно почати роботу над законами тільки у вересні наступного року. Таким чином, серйозну податкову реформу, швидше за все, доведеться відкласти до 2008 року.

Окрім того, Єхануров, посилаючись на дані ділових кіл, відзначив, що сума "відкату" за відшкодування податку на додану вартість зменшилася удвічі.

"Я запитав на зустрічі з бізнесменами, що у мене була днями, чи зменшився рівень відкату за відшкодування податку на додану вартість. Мені відповіли, що з 30% до 15%", - відзначив прем'єр.

У той же час Єхануров знову підкреслив, що уряд планує найближчим часом погасити прострочену заборгованість по відшкодуванню ПДВ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування