Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівництво України збирається поставити в "Нафтогазі" свіжі очі

П'ятниця, 9 грудня 2005, 20:31

Рада нацбезпеки й оборони України пропонує створити національне агентство України по енергозбереженню з високим статусом.

Про це заявив секретар РНБО Анатолій Кінах на брифінгу у ході засідання Ради безпеки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Секретар Радбезу зазначив, що це "агентство буде формувати, вести моніторинг, реалізацію державної політики енергозбереження, включаючи систему як стимулювання, так і контролю за ефективністю використання енергоресурсів".

Також Кінах додав, що програма енергетичної стратегії України буде затверджена у лютому 2006 року.

"Усі повинні мобілізувати і ресурси і кадри для її реалізації", - відзначив він і додав, що після прийняття програма має "виконуватися всіма незалежно від політичного кольору, складу парламенту і складу уряду".

У той же час Кінах висловився за необхідність відновлення наглядової ради НАК "Нафтогаз України". "Необхідно у стислий термін оновити наглядову раду НАК "Нафтогаз України", що не мінялася з вересня 2003 року, що не припустимо", - заявив секретар Радбезу.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні РНБО були розглянуті питання, пов'язані з криміналізацією діяльності галузей паливно-енергетичного комплексу і відзначалося, що необхідно прийняти рішення по удосконаленню системи керування.

У той же час Рада нацбезу рекомендує активізувати роботу з будівництва євразійського нафтотранспортного коридору Одеса-Броди-Плоцьк-Гданськ.

"Нафтопровід Одеса-Броди (Плоцьк-Гданськ) для нас має принципове значення, і РНБО чітко зафіксувала, що нам необхідно посилити роботу з формування євразійського нафтотранспортного коридору", - заявив Кінах.

Він нагадав, що в грудні буде завершено техніко-економічне обґрунтування, що фінансує ЄС, євразійського нафтотранспортного коридору Одеса-Броди-Плоцьк-Гданськ.

Кінах підкреслив, що на початку 2006 року роботи з подальшого будівництва нафтопроводу повинні "перейти в практичну площину - будівництво ділянки Броди-Гданськ".

Секретар РНБО також відзначив необхідність продовження пошуку партнерів та інвесторів для реалізації даного проекту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування