Ющенко не зрозумів, чому образилася Росія

Неділя, 1 січня 2006, 13:03

Керівництво України підкреслює, що країна не буде вести некоректних переговорів з Росією, у тому числі й по газовому питанню.

Про це заявила прес-секретар українського президента Ірина Геращенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у неділю, коментуючи заяву МЗС Росії про те, що офіційний Київ свідомо зірвав переговірний процес із Москвою.

"Жоден член українського уряду, жоден учасник переговорів не дозволяв собі жодної заяви, яку можна було б розглядати як недружню. Це позиція нашої країни", - сказала Геращенко.

Реклама:

"Президент України завжди заявляв, що Росія - це наш стратегічний партнер, і наші відносини повинні будуватися на принципах добросусідства, дружби й конструктивізму. Українська сторона ніколи не робила, і не буде робити заяв, які могли б бути розцінені як некоректні", - відзначила прес-секретар.

Геращенко підкреслила, що президент "дає одну установку всім учасникам переговорів - демонструвати високу політичну культуру", а також вести їх по двох складових - партнерство, а також взаємовигідність для обох сторін.

За словами прес-секретаря, українська сторона настроєна на конструктивні переговори, у тому числі й по газовому питанню.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування