Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО: УКРАЇНА НЕ КРАДЕ ГАЗ У ЄВРОПИ, А ВІДДАЄ ЇЙ СВІЙ

Неділя, 1 січня 2006, 17:21

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна здійснює безперешкодний транзит газу до Європи, при цьому технологічний газ, необхідний для цього, вона бере із власних ресурсів.

"Україна здійснює безперешкодний транзит газу до Європи, при цьому технологічний газ, необхідний для цього, Україна бере із власних ресурсів", - сказав президент журналістам у неділю в Києві.

"Україна може зробити такий жест (використання власних ресурсів для забезпечення транзиту газу) для споживачів Європи. Але ми хочемо заявити, що припинено поставки газу не тільки Україні, а й споживачам Європейського Союзу. Тому Україні й Росії необхідно знайти компромісне рішення", - підкреслив Ющенко.

Він також відкинув обвинувачення російської влади в тому, що українська влада бачить у газовому конфлікті можливості політичних спекуляцій.

"Мова йде про давно назрілу проблему, що формувалася порядку 15 років - майже в 3 або 4 рази занижений тариф на транзит і майже в 2 або 2,5 рази занижена ціна на газ. Із цього конфлікту ми дійсно повинні якось виходити", - підкреслив президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування