Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ГОТОВИЙ ЗАХИЩАТИ УКРАЇНУ ПЕРЕД ГАРАНТАМИ

Неділя, 1 січня 2006, 18:05

Президент Віктор Ющенко розцінює поведінку російського "Газпрому" в переговорах з Україною як пряму ознаку економічного тиску.

Про це він заявив у неділю на нараді з питань газопостачання споживачів України, в якій також брали участь прем’єр Юрій Єхануров, міністр палива та енергетики Іван Плачков, голова НАК "Нафтогаз України" Олекcій Івченко та інші.

На думку президента, очевидно, в даному випадку мова може йти про "пряму ознаку економічного тиску" на Україну, повідомляє прес-служба глави держави.

У цьому контексті він зазначив, що готовий говорити з членами ядерного клубу на тему виконання їх зобов’язань перед Україною.

"Сила нашої позиції в тому, що на нашій стороні правда. Я переконаний у кожному своєму слові і заявляю: Україна готова з 2006 року перейти на ринкову ціну – нам не потрібно кредитів, ми готові платити, готові мобілізуватися, але щоб це була не віртуальна ціна, а істинна ціна по європейській моделі", – сказав президент.

Він додав, що за будь-якими підрахунками ціна на перший рік не має перевищувати 80 доларів за тисячу кубів.

Ющенко висловився за доцільність поінформувати про технічні аспекти обрахунків громадськість – зокрема провідні ЗМІ – "щоб вони відчули, чому ми такі вперті у цій позиції".

Ющенко також наголосив, що громадяни України, представники бізнесових кіл будуть постійно отримувати повну та оперативну інформацію щодо перебігу переговорів із газового питання і дій української влади.

За його словами, він щодня отримує сотні листів від пересічних громадян, які пишуть, що готові добровільно скоротити власні обсяги споживання газу, аби лише захистити економічну незалежність України.

Президент підкреслив, що українська влада твердо налаштована на захист національних цінностей та суверенітету України.

"Це істинна боротьба за незалежність України – і набагато тяжча, ніж була на Майдані», – підкреслив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...