Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров покличе на допомогу тих, хто вміє рахувати

Неділя, 1 січня 2006, 19:06

НАК "Нафтогаз України" запросить європейських незалежних експертів для допомоги у визначенні "формули ціни" на російський природний газ для України.

Про це сказав прем'єр-міністр України Юрій Єхануров журналістам у Києві в неділю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки нам пропонують - 230 доларів за тисячу кубометрів. І це вся російська формула, що пропонується "Газпромом". Тому, я думаю, що ми запросимо незалежних експертів, які б втрутилися в цю ситуацію й надали своє бачення ситуації", - сказав він.

Єхануров пояснив, що у формулі враховується "ціна, що склалася протягом останніх дев'яти місяців на даній території, і коефіцієнти залежать від того, які енергоносії будуть враховуватися у формулі".

"Ми пропонуємо вугілля, уран. Можливо, це можуть бути інші енергоносії, але це вже питання розрахунків", - відзначив глава уряду.

Єхануров підкреслив, що Україна готова "на будь-який моніторинг процесів, які відбуваються сьогодні в україно-російських переговорах".

"Ми працюємо цивілізовано, і ми просимо вас про одне - розуміти, що та інформаційна атака, що ведеться стосовно України увесь час - це спрямована дія у зв'язку ... з передвиборною ситуацією", - вважає він.

"Думаю, що наші зважені кроки будуть абсолютно зрозумілі для населення України, а також для країн Європейського союзу. Ми хочемо щоб ситуація розвивалася в цивілізованому напрямку", - сказав прем'єр-міністр, звертаючись до журналістів.

На питання, чи буде "Нафтогаз України" подавати позов на ВАТ "Газпром" в Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма, Єханоуров відповів: "поки в нас не було підстав, я думаю, що зараз такі підстави можуть виникнути".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування