РОСІЯ ВИЗНАЛА, ЩО НЕДОДАЛА ГАЗУ ЄВРОПІ й пообіцяла виправитись

Понеділок, 2 січня 2006, 15:27

Російське ВАТ "Газпром" визнало факт недопостачання природного газу зі своєї сторони споживачам західної Європи через територію України.

Як повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України", в понеділок "Газпром" надіслав "Нафтогазу" телеграму.

Там вказано, що у зв’язку з прийнятим рішенням про компенсацію недопоставок газу "Газпрому" споживачам Західної Європи "Газпром" вживає заходів щодо збільшення подачі газу на кордон РФ-Україна на величину недопоставок.

Таким чином "Газпром" визнав, що не забезпечив достатніх обсягів газу для транзитного постачання в країни Європи через територію України, наголошує "Нафтогаз".

За інформацією "Нафтогазу", наразі відбувається процес підготовки газоперекачувальних агрегатів до прокачування збільшених обсягів газу.

Українська компанія заявляє, що у зв’язку з недосягненням домовленостей "Нафтогазом" і "Газпромом" про зміну чинних умов транзиту російського газу через територію України та оплати за нього, українська сторона у цих відносинах керується чинною довгостроковою договірною базою між компаніями.

"Нафтогаз" також відзначає, що всі об’єми газу, надані російською стороною для транзиту в Європу територією України з початку 2006 року, були протранзитовані в повному обсязі. При цьому транзит забезпечувався за рахунок власних ресурсів технологічного газу.

Крім того, в прес-релізі повідомляється, що 1 січня 2006 року баланс споживання газу в Україні забезпечувався за рахунок газу власного видобування, газу, відібраного з підземних сховищ та газу, закупленого в Туркменістані.

Українська сторона за умови надходження російського газу до газотранспортної системи України й надалі обіцяє неухильно виконувати всі зобов’язання щодо транзиту російського газу до Європи відповідно до чинних контрактів.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування