Україна вже вчиться обходитися без газу

Понеділок, 2 січня 2006, 17:12

У зв’язку зі зменшенням постачань газу з боку Росії в Україні припинено роботу трьох газокомпресорних станцій.

Як повідомляє прес-служба МНС, на газопроводах "Київ-Захід-Україна-1,-2" припинена робота Бердичівської (Житомирська обл.), Красилівської (Хмельницька обл.), Тернопільської газокомпресорних станцій.

У зв'язку з цим, зазначає міністерство, виникає загроза зниження обсягів поставки природного газу населеним пунктам та промисловим підприємствам України.

МНС зазначає, що об 11 годині повністю припинена подача газу (до відключення надавалось газу близько 2 млн. куб. м за год.) в системі магістрального газопроводу Острогорськ-Шебелинка (Куп'янський район, діаметр труб 1200 мм та 1000 мм).

Станом на 7 годину 2 січня надзвичайних подій та ситуацій, пов'язаних із подальшим обмеженням газопостачання, на території України не зафіксовано.

У Головних управліннях (управліннях) МНС України в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі створені та працюють оперативні штаби. В Міністерстві - оперативна група.

***

Разом з тим, промислові підприємства Луганської області скоротили споживання газу на 10%, повідомив у понеділок перший заступник глави Луганської облдержадміністрації Олександр Кобитев.

За його словами, усього область споживає 20 млн. кубометрів газу щодня: 9,5 млн. - населення, інше - підприємства, які вже знизили споживання на 800 тис. кубометрів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Найбільший споживач газу в регіоні северодонецкий "Азот" споживає 5 млн. кубометрів щодня, але у зв'язку із плановим ремонтом другої аміачної установки до 12 січня скоротив споживання газу на 2 млн. куб. м.

Кобитев повідомив, що в цей час від газопостачання відключені 15 підприємств-боржників. Разом з тим, він запевнив, що населення області не буде обмежено в споживанні газу. Крім того, передбачений щоденний перебір палива в розмірі 643 тис. кубометрів у зв'язку зі святковими й вихідними днями.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування