Кравчук з Медведчуком підтримали ініціативу Януковича

Понеділок, 2 січня 2006, 20:24

Опозиційний блок "Не так!" вимагає невідкладного проведення позачергового засідання Верховної Ради з приводу ситуації в газовій сфері.

Як говориться в розповсюдженій блоком заяві, на засіданні, згідно зі змінами до Конституції, що вступили в силу, уряд має бути відправлено у відставку.

А Верховна Рада разом з президентом, на думку блоку, має ухвалити рішення про формування тимчасового (до початку роботи новообраного парламенту) уряду, якому і доручити провести з Російською Федерацією переговори про постачання та транзит газу.

"Не поділяючи надзвичайно жорсткої позиції Росії в цьому питанні, ми разом з тим констатуємо, що вона є відповідною реакцією на постійні провокації з боку команди Ющенка, яка, відмовившись від збалансованого багатовекторного зовнішньополітичного курсу, зайняла підкреслено ворожу щодо Росії позицію з широкого кола питань міжнародної політики", - сказано в заяві.

"Не так!" наголошує, що "команда Ющенка не може бути ефективним учасником будь-яких переговорів з російською стороною, зокрема з газового питання. Керівництво Росії ставиться до неї з неприхованою недовірою".

Як відомо, раніше з ініціативою провести екстрене засідання Верховної Ради, присвячене ситуації в газовій сфері, виступав Віктор Янукович.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування