Росіянам не сподобалося, що їм незабаром прийде кінець

Вівторок, 3 січня 2006, 12:02

Перший заступник міністра закордонних справ Антон Бутейко звинуватив Росію в недружній політиці і стверджує, що Російська Федерація розпадеться.

"Всі імперії розпадаються як це було з Римською імперією. Тому російська імперія теж розпадеться, але ще не швидко. А поки це не відбулося, ми повинні вибудовувати свої відносини з Росією", - сказав він в ефірі 5 каналу в понеділок.

Коментуючи газове питання, Бутейко сказав, що цінова політика "Газпрому" - "це однозначно недружній акт, акт економічного тиску на Україну".

Бутейко також стверджує, що Росія намагається "поставити в безвихідне положення економіку України, дестабілізувати її".

Водночас МЗС Росії вважає необґрунтованими заяви української сторони про те, що Росія тисне на Україну.

Про це заявив в ефірі НТВ офіційний представник МЗС Росії Михайло Каминін.

Він повідомив, що у вівторок у МЗС Росії було запрошено тимчасового повіреного у справах України в Росії.

"Його увага була звернена на неприйнятність заяви першого заступника міністра закордонних справ України Бутейка відносно майбутнього Росії, яку він зробив, виступаючи вчора по українському телебаченню", - сказав Каминін.

"Також ми звернули увагу українського дипломата на необґрунтованість заяви про те, що Росія, нібито, чинить економічний тиск на Україну з метою її дестабілізації, які також були зроблені високопоставленим українським дипломатом", - додав російський дипломат.

За його словами, Москва знову підкреслила зацікавленість російської сторони розвивати дружні партнерські відносини з Україною і не політизувати питання щодо поставок російського газу в Україну.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...